Уроки чоловічої моди від «Джетльменів»

19 квітня 2024

У березні стримінгова платформа Netflix презентувала новий проєкт британського режисера Гая Річі – серіал «Джентльмени». Це продовження відомого однойменного фільму 2019 року, але на цей раз головним героєм є капітан армії Едді, який після смерті батька успадковує титул та сімейний маєток. Разом з привілеями лорда, молодий чоловік також отримує партнерство з родиною Гласс та їх нарко імперією, що вже не перший рік незаконно вирощує марихуану та таким чином допомагає благородним родинам продовжувати вести їх звичний стиль життя. Нового спадкоємця зовсім не тішить така угода і він, як людина з воєнним минулим, поважає закон та порядок, тому намагається розірвати контракт, навіть з ризиком великих втрат. Але цьому не судилося збутися і все через старшого брата Фредді, який заборгував вісім мільйонів фунтів стерлінгів ліверпульській мафії. Аби врятувати сім’ю від ганьби й банкрутства офіцер в минулому вимушений поступатися своїми принципами. 

Варто зазначити, що мода завжди була важливою складовою фільмів Гая Річчі, будь-то хуліганський трилер «Карти, гроші, два стволи», класичний блокбастер «Шерлок Холмс» чи діснеївська казка «Аладін». Його герої мали не тільки проникливі діалоги та дотепні жарти, але також запам’ятовувалися глядачу за допомогою продуманих костюмів. Нова робота не стала винятком, для створення «аристократично-гангстерського» гардеробу запросили художницю по костюмах Лулу Бонтемп. За словами дизайнерки, вона балансувала між образом денді, голлівудськими фільмами «золотої епохи», бешкетним настроєм кінострічок самого Річі, а також типовими атрибутами кримінальних героїв Великобританії. Результат перевищив усі очікування, адже команді вдалося об’єднати стиль вищого класу та представників злочинного світу, вміло міксуючи на екрані класичні костюми трійки та спортивний одяг, аби досконало втілити героїв саги та задовольнити естетичні смаки кожного глядача. Пропонуємо розглянути образи чоловіків детальніше та позичити деякі елементи до власної шафи.

 

Едді Хорнімен

Як другий син лорда, Едді ніколи не сподівався отримати титул чи мати вагоме місце у великосвітському суспільстві. Саме тому він обрав для себе кар’єру воєнного, яку чудово розвивав на невеликому посту ООН у Туреччині. Стрімка хвороба батька і неочікуване рішення стосовно спадщини докорінно змінили долю молодого чоловіка. Протягом серіалу можна побачити як зі скромного солдата, якому випала скрутна доля балансувати на межі двох протилежних світів (аристократії та наркобізнесу), він перетворюється у повноправного господаря власного життя, здатного розв’язати будь-яку ситуацію. Ця еволюція простежується і в одязі. На початку ми бачимо головного героя у простих джемперах та теплих сорочках, а вже у фіналі він хизується в ідеально скроєних костюмах на замовлення. Беручи до уваги вибір молодого лорда, якщо ви вирішите вийти на прогулянку, то оберіть бежеві джинси Loro Piana, джемпер Dolce&Gabbana та практичну вітрівку Juun.J. Для дружньої зустрічі чи ділової бесіди підберіть просту сорочку Colombo та кашемірові штани Enrico Mandelli. А ось для світського рауту чи званої вечері ідеально підійде синій класичний костюм від Canali

Фредді Хорнімен

За законами Великобританії титул та більшість спадку належать старшому сину, тому не дивно що уся родина була шокована рішенням батька знехтувати традиціями. Фредді Хорнімен був копією свого тата – починаючи від манер та закінчуючи одягом. На перший погляд, така «золота клітка» до вподоби майбутньому лорду. Але згодом ми бачимо, що поряд з любов’ю до своєї родини та світського життя ховається глибоке невдоволення собою, що проявляється в азартних іграх та наркотичній залежності. Саме вони й стали причиною його халепи з мафією. Але нові пригоди дозволили молодому чоловіку бути самим собою і відмовитись від тягаря титулу та супутніх йому обов’язків. Провівши усе своє життя серед найповажніших осіб Британії він з пелюшок розумів як доречно міксувати класику, нові тенденції та вінтаж. Своїми образами він показує нове бачення англійського денді, і попри свої негативні якості, більшість оточуючих підпадають під чари його виключного шарму. Тож спробуйте і ви додати до чорних штанів Valentino і смугастої сорочки Stefano Ricci шовковий халат Zimmerli. Ще одним з найулюбленіших прийомів Фредді у одязі була гра з кольорами. Щоб повторити його, поєднайте блейзер в клітинку Canali з темно зеленим гольфом D’Uomo Milano, або легку блакитну сорочку ISAIA з бежевим піджаком Loro Piano. Аби завершити образ молодого аристократа не забувайте про лаконічну деталь таку, як хустка-паше від Brunello Cucinelli, яка вирізнить вас серед інших.

Стенлі Джонсон 

Заможний американський підприємець Стенлі Джонсон є великим шанувальником британської аристократії. Але його цікавість стосується не тільки історії та архітектури. В першу чергу він людина бізнесу. Розуміючи вибірковість вищого суспільства Великобританії він обирає бездоганні класичні костюми, але в американській манері віддає перевагу більш яскравим кольорам та аксесуарам. Схожі моделі представлені у марці Stefano Ricci, які чудово будуть виглядати разом з білою сорочкою Alexander McQueen. А якщо вам до вподоби більш зухвалий стиль спробуйте модель з принтом від Vetements.

C4I_HXLI43u

Джефф Сікомб

Протягом багатьох років Джефф був керівником маєтку родини Холстед і відповідав не тільки за збереження земель, а також плинно охороняв секрети родини. Через власну роботу, яка була безпосередньо пов’язана з наглядом за будинком та ділянками біля нього він обирав більш практичний та комфортний одяг. Але постійний зв’язок з лордом та регулярні розмови тет-а-тет також мали вплив на зовнішній вигляд Джеффа. Його стиль легко повторити доповнюючи прості темні джинси від Valentinо з чорною сорочкою Agnona та блейзером в клітинку від Canali. А от головним акцентом образу керівника була стильна кепі, схожа на ті, що представлені у новій колекції бренду Borsalino.

Томмі Діксон 

Ліверпульський гангстер ніколи не поступався власним комфортом – будь-то одяг чи робота. Мабуть, через власну легковажність та безпечність він і був позбавлений життя від руки безглуздого аристократа Фредді. На екрані Томмі найчастіше з’являється у яскравих спортивних костюмах, схожих на колекцію Casablanca чи Palm Angels, або у смугастому светрі, наче позиченого з лінійки Isaia. Розмірковуючи про цього героя, його також легко уявити у кашеміровому поло Cashmere&Whisky та простих сірих джогерах Helmut Lang.

Джетро

Скромний бухгалтер Джетро завжди зайнят дорученнями свого боса Томмі. На свою біду, молодий хлопчина як ніхто усвідомлює значення фрази «з’явитися не в тому місці в невідповідний час». Постійне спілкування з представниками кримінального світу навчило його, що краще тримати язика за зубами та швидко бігати. Ці принципи відобразились на його виборі одягу, серед якого переважали вінтажні спортивні кофти та зручні джинси. Схожий лук легко створити за допомогою кофти Canali, футболки Agnona, джинсів Givenchy та кепки Herno чи Off-White. А для більш прохолодної погоди доповніть образ легкою курткою від Moncler.

Популярне у рубриці Inspiration