7 головних трендів літнього сезону

03 травня 2024

Для тих, хто щоразу відчиняє двері гардеробу перед кожним новим сезоном і ставить запитання: що додати до своєї шафи, щоб виглядати стильно та модно? Зібрали тренди, що ось-ось домінуватимуть на стійках для одягу, кібер-візках та стрічках соціальних мереж. Тож робіть покупки впевнено та із задоволенням разом з Symbol.ua

Прозорість

Прозорість – це тенденція весни-літа, що відображає впевненість. Чи то сукні Givenchy, Toteme чи спідниці, напівпрозорі тканини та вставки, як у Brunello Cucinelli можуть додати нотку таємниці та чуттєвості вашому образу. Якщо ви віддаєте перевагу тонкому стилю, оберіть одяг зі стриманою, ніжною прозорістю; якщо ви хочете бути сміливішими, прийміть повну прозорість з більш повсякденним, базовим одягом.

Голі плечі

Несиметричні топи – одна з тенденцій для жінок навесні та літом 2024 року, особливо з одним плечем та топи без бретельок. Наважтеся носити моделі з ширшим вирізом Khaite або моделі з одним рукавом AERON та Missoni  – оберіть варіант, що найкраще демонструє вашу справжність.

Квіткові візерунки

Весна просто не була б навесні без квіткових візерунків. Весняно-літня мода цього року йде ще далі – з квітами всіх розмірів та кольорів. Поновіть гардероб яскравою квітковою сукнею Max Mara Weekend, La DoubleJ для веселого, розслабленого образу або, покриту обʼємними квітами Giuseppe Di Morabito Milano, для більш вишуканого стилю.

Короткі шорти

Якщо ви стежили за модою знаменитостей протягом останніх тижнів, ви не будете здивовані цим трендом. Мікро-шорти The Andamane, Balmain або Ermanno Scervino – ті, що межують з трусиками – саме ці образи з подіуму активно випробовують у вуличному стилі всі, від Кендал Дженнер до Бейонсе. Звичайно для цієї тенденції, потрібна певна кількість мужності і теплої погоди – щоб прийняти факт, що майже половина вашого тіла лишиться відкритою. Щоб поринути у тренд з меншим шоком, поєднуйте шорти із чоботами до стегна.

Спідниця-плісе

Спідниця-плісе – класика, яка відроджується у 2024 році у новому звучанні. Чудовий фасон цієї спідниці по праву можна вважати відкриттям цього сезону, оскільки вона переосмислена і на подіумах модних дизайнерів, і у вуличних образах, підкреслена власним творчим чуттям кожної жінки.

Плісована спідниця універсальна, тому її можна носити довгою, практично максі Fendi, Peserico і ультра-міні Palm Angels, з лоферами, класичними човниками, шпильками і кросівками.

Комбінезон

Після того, як утилітарний стиль запанував як одна з головних тенденцій 2024 року, мода на комбінезон набула особливої привабливості. Приглушені кольори, розкішний рух тканини становлять основу дорогої естетики мінімалістичного стилю. Суцільний вид одягу – комбінезон, наче модне лікування пропонують такі бренди, як Yves Salomon, Solotre та Peserico.

Драпірування

Драпірування зазвичай зустрічається в сукнях, блузках і спідницях, включає ніжне складання тканини, що утворює елегантні хвилі на тілі ідеальна тенденція для теплого сезону.

Ця техніка використовується у легких та податливих тканинах, таких як шовк, шифон, атлас чи джерсі. Крім того, драпірування універсальне, зустрічається, як у повсякденному одязі Michael Kors, такому як футболки та спідниці, так і більш формальному, як гала-сукні або вбрання для вечірок Magda Butrym, Dolce&Gabbana. Цього року тенденції драпірування демонструють себе завдяки асиметричним розрізам, хитромудрим деталям одягу та стильним накладанням.

Популярне у рубриці Trends