Повернення тренду: який топ обрати для літнього сезону

23 квітня 2024

Готові зануритись у стиль Вікторії Бекхем часів Spice Girls чи повторити наймодніші образи Керрі Бредшоу з усіма улюбленого серіалу «Секс і Місто»? Тоді у ваш гардероб треба терміново додавати топ-бандо!

Цей жіночний елемент одягу зародився у 1970-х завдяки дизайнеру Елі Тахарі. Тоді молодий чоловік емігрував у Нью-Йорк з менше ніж 100 доларами у кишені, але з великими мріями у голові. Згідно з легендою, виробнича помилка призвела до купи тканинних трубок, і деякі з цих недо-футболок потрапили в нью-йоркский магазин Мюррея Клейда. Там наш герой Тахарі й знайшов їх за ціною 2 долари за штуку. «Мюррей Клейд не знав, що це мода», — каже Тахарі. Але молодий дизайнер відчув, що ці топи стануть хітом. Він придбав купу топів у Клейда і перепродав їх за 3-4 долари. Згодом Тахарі сам став виготовляти ці топи-трубки, паралельно будувавши свою успішну фешн-імперію. Модниці 70-х швидко признали топи-бандо, подарувавши і цьому елементу одягу, і самому Тахарі, шалену популярність.

Зараз мода знову бере курс на 90-ті – 00-і. Від мінімалістів Ermanno Scervino до яскравих та переповнених естетикою Y2K Blumarine – усі додали такий топ у літні колекції. Також багато інфлюенсерів та зірок вже пристосовують топ-бандо до різних сфер життя. Наприклад, Дженніфер Енністон вийшла у подовженому топі-бандо Dolce&Gabbana на червону доріжку 29-ї нагороди Annual Critics Choice, натомість Емілі Сіндлев обирає легкий топ-бандо, а-ля Charo Ruiz, для своїх пляжних буднів. Універсальність і тільки.

Стилісти наголошують, що носити такий топ досить просто. Одних з наших улюблених образів: джинсовий топ-корсет Vetements, який слід  доповнити звичайною білою майкою та синіми джинсами. Також можна обрати мінімалістичний CO або ефектний Dolce&Gabbana.  

Популярне у рубриці Trends