Колекція Haute Couture весна-літо 2023 для Fendi від Кіма Джонса

27 січня 2023

«Легкість», — сказав Кім Джонс під час попереднього перегляду за день до свого показу Fendi Haute Couture. «Легкість кольору, легкість тканини, легкість багатошаровості». 

Його послання пролунало голосно й чітко в колекції тонких, сріблястих вечірніх суконь, кольорів запорошеної пастелі та металіку, які використовували всі тонкощі високої моди, але ніколи не дозволяли їм зробити силует – чи навіть вагу одягу – важким.

Презентація відбулася ​​в невеликому мигдалеподібному оптичному білому космічному кораблі, побудованому всередині Palais Brongniart. 

Джонс сказав, що він спирався на прихильність свого попередника Карла Лагерфельда до матеріалів, які не є такими, якими вони здаються. Втілюючи це на практиці, він обшивав сукні мереживом, яке насправді було зроблено зі шкіри, або покривав цілі творіння крихітними-крихітними намистинами, які виглядали як ламінована тканина в яскравому білому світлі космічного корабля Бейлі. Примітно, що Джонс уникав використання хутра, яке історично було характерним для Fendi.

В іншій інтерпретації легкості Фенді створила ювелірні вироби, натхненні її особистою любов’ю до скелелазіння в Доломітових Альпах. 

Скульптурні та тактильні, її срібні предмети бездоганно передали легкість колекції.

«Я хочу зробити легкість, тому що для мене кутюр завжди здається досить стійким і важким», — сказав Кім Джонс раніше. «Я хотів плавності».

У Fendi спадщина та ноу-хау походять від його коріння як італійського будинку шкіри та хутра. Минає час, очевидно, означає, що про показ хутра на подіумі не може бути й мови. Адже у новий кампейнах ми його не спостерігаємо.