Як носити леопардовий принт у весняно-літніх образах?

01 квітня 2024

За китайським календарем 2024 – рік зеленого дракона, але по модному календарю – це точно рік леопарда. А точніше, леопардового принту.

Історія цього принту сягає Стародавнього Єгипту, але не заглиблюймось так далеко. Краще поглянемо на 20-е століття, коли підйом масового виробництва одягу збігся з популярністю мотивів артдеко. Тоді леопардовий принт був улюбленцем витончених сучасних жінок, але він також був доступний для представників середнього класу, які стежили за модою. З цікавого, Крістіан Діор був першим, хто показав леопардовий принт на подіуму у 1947 році. Так леопардовий принт підкоряв 40-ті, а згодом і 50-ті, у які його було проголошено гламурним та зухвалим, зокрема завдяки Мерилін Монро. Потім 60-ті, саме тоді леопардовий принт ще більше укорінився у культурній свідомості, хоча й мав більш «кричущі» сенси. У 70-ті теж не могли ніяк обійтись без леопардового принту, а у 80-ті він знов став асоціюватися з розкішшю та жіночою силою. І ось вони, ті самі 90-ті, які зараз надихають сучасну моду і, можливо, є причиною того, що ми зараз обожнюємо леопардовий принт. Тоді леопард став мейнстримом. Кейт Мосс та Наомі Кемпбелл одягали тотал-леопардові луки Alaїa, обкладинки журналів теж прикрашали моделі в леопардових образах, подіуми заполонив леопард, який став символом жіночої сили. По секрету, у 00-і леопард теж нікуди не зникав. І у 2010-ті теж. Тому він сміливо крокує з нами й у 2020-х! 

Висновок з цього короткого історичного дискурсу можемо зробити лише один: леопардовий принт – це вкладення у ваш гардероб, яке буде слугувати вам не один сезон (і навіть не одне десятиліття). 

Якщо ви все ще думаєте, що це доволі яскравий елемент, який підійде не всім, то ми готові довести вам протилежне. Леопардовий принт – універсальний і зможе доповнити як максималістичний, так і мінімалістичний гардероб! 

  1.   Леопардові штани 

Такий яскравий низ можна поєднати з будь-чим. Так так, ми не боїмось цього вислову, тому радимо і вам почати експериментувати з леопардовими штанами Dolce&Gabbana з кросівками Autry та светром Alexander McQueen. Також бренди вже створили різноманітні моделі леопардових джинс на будь-який смак: від беггі Vetements до кльошу Twinset

А натхнення пропонуємо шукати ніде інше, як на сторінках ваших улюблених блогерів. 

 

  1.   Верхній одяг

Прийшов час робити statement і саме верхній одяг у леопардовий принт допоможе нам з цим завданням. Леопардове пальто кричить про силу та незалежність. Інфлюенсерки сміливо поєднують верхній одяг у леопардовий принт як з джинсами та кросівками, так і зі спідницями та підборами. Тому цей варіант відкриває нам безмежний всесвіт експериментів. 

Якщо ви надихнулися та плануєте почати пошук ідеального леопардового пальто, щоб відчувати себе як Емілі Сіндлев на тижні моди чи як КейтМосс у 90-ті, то пропонуємо обрати щось солодке, під солодким ми маємо на увазі щось dolce, щось Dolce&Gabbana!

  1.   Сукні

Леопардові сукні – верх вишуканості. Можна легко закохатися у різноманітні моделі Dolce&Gabbana, Vetements, Simonetta Ravizza. Найприємніше, що сукня – це незалежний елемент гардероба, тому якщо ви хочете виглядати ефектно, але не витрачати багато часу на вибір аутфіту, то цей варіант точно для вас. А для експериментаторів, сукня може стати й прекрасним доповненням до аутфіту в поєднанні з чорними легінсами та червоними підборами. 

  1.   Деталі

Наостанок, якщо вам подобається цей принт, але ви не готові додавати масивні леопардові елементи у свій гардероб, пропонуємо розбавити кежуал образи саме леопардовими аксесуарами. Наприклад сумками а-ля Tom Ford. Також помітна тенденція на леопардове взуття таке, як у Baby Pay Pls та леопардові парео Dolce&Gabbana, які можна використовувати замість хустки на голову. Зрештою, скоро літо, тому леопардові купальники як ніколи доречні цього пляжного сезону. Що до вподоби вам, роздільний Vetements чи суцільний Dolce&Gabbana?

Популярне у рубриці Trends