З його плеча: які речі необхідно запозичити у чоловічому гардеробі

02 лютого 2023

На передодні Дня Всіх Закоханих важко втриматися від романтичних мрій та думок. І що може бути більш зворушливим ніж позичити сорочку чи светр у коханого та вирушити вдвох на прогулянку містом, у якому поступово прокидається весна. Жарти в сторону, чому б не розбавити свій образ чоловічими речами? Цим способом користуються відомі стилісти, дизайнери та зірки, тим самим додаючи собі трошки розкутості та вайбу свободи. Пропонуємо не зволікати і спробувати проекспериментувати з одягом вашого хлопця, або ж заради цікавості зазирнути до чоловічого відділу. Отже, наші фаворити:

Піджак
Вже кілька років поспіль на будь-якій вечірці легко зустріти дівчат у маленьких сукнях, які нагадають за формою оверсайз піджак. Ви здивуєтесь, але більшість з них знайшли свої аутфіти зовсім не в нових колекціях модних брендів, а в шафі своїх бойфрендів. Цей прийом вже не раз використовували зірки і виглядали розкішно – Кім Кардашьян, Ріанна, Алекса Чанг, Хейлі Бібер та Дакота Джонсон. Ми рекомендуємо звернути увагу на піджак Dolce&Gabbana і поєднати його з босоніжками Valentino та ремінцем Max&Co. А якщо ваша «сукня» виявиться закороткою, то образ чудово можна доповнити простою міні-спідницею The Andamane.

Біла сорочка
Гарна дівчина у білій сорочці бойфренда – це класична картинка будь-якого фільму, який має хоч невеличку love story. Треба зазначити, що таке використання цього предмету гардероба є не лише романтичною картинкою, а й практичним лайфхаком сучасного життя. Можна додати одягу трішки «перчинки» розстібнувши декілька гудзиків зверху або ж зав’язати її як топ, наче Джулія Робертс, перетворивши клубну сукню у повсякденний образ. Чи взагалі не застібати сорочку і використовувати її як легкий жакет, беручи за основу образ акторки Одрі Хепберн, таким чином подовжити силует і зробити фігуру ще стрункішою. До речі, інколи біла сорочка може стати головною «подругою» і на червоній доріжці. У 1998 році, збираючись на премію «Оскар», акторка Шерон Стоун обрала довгу спідницю від Vera Wong, а знайти цікавий топ не виходило. Жінка позичила білу сорочку Gap у чоловіка, тим самим стала однією з перших зірок, хто не тільки ефектно порушила дрес-код церемонії, а й почала міксувати мас-маркет марки з брендами сегмента luxury. Сьогодні таким рішенням нікого не здивуєш, та це вже і не є метою. А от зайвою нова біла сорочка ніколи не буде. І в цьому питанні безперечно виграють італійські бренді як Brunello Cucinelli тa Isaia. Але якщо ви прихильниця нових імен, то американська марка Colten Moorer має задовільнити ваші потреби, або ж зверніть увагу на варіант від Vetements, де присутнє поєднання класики, авангарду та логоманії.



Прості футболки
Спілкуючись з чоловіками стосовно різниці між чоловічим та жіночим гардеробом можна почути думку, що дівчатам пощастило, адже ми маємо набагато ширший і цікавіший вібір ніж вони. Відверто кажучи, це доволі суперечливе питання (адже попит породжує пропозицію, отже, любі хлопці, робіть висновки), і на нього легко дати контртвердження. Базовий одяг виконаний на багато краще для чоловіків. Чому саме так – залишається модною загадкою. Мабуть, і справді, жіночий гардероб більш різноманітний і складний, тому прості білі футболки обділені увагою, якщо говорити про якість.

А може дизайнери, знаючи про мінливість дівчат і їх здатність придбати річ лише за красиву картинку, навмисно не витрачають увагу на цей елемент. Натомість чоловіки роблять свої покупки менш імпульсивно, віддаючи перевагу перш за все комфорту, а не зовнішньому лоску. Нема сенсу вдаватися у довгі дискусії, чому універсальна біла футболка потрібна дівчатам не менш ніж хлопцям і пропонуємо одразу перейти до шопінгу. До речі, подібна покупка може стати прекрасним парним подарунком. Отже, наші фаворити – лаконічна від Tom Ford, спортивна від Brunello Cucinello або прикрашена малюнком як в Alexander McQueen.

Піжами
Пам’ятаєте одну з головних героїнь відомого у 90-ті роки серіалу «Беверлі Хілз 90210» Кері? В одному з епізодів, де подруги збираються на домашню вечірку, дівчина з’являється у вишуканій шовковій чоловічій піжамі, замість традиційної нічної сорочки. Такий вибір зіпсованої грошима підлітка легко порівняти з іншим кінообразом Клодетт Кольбер, у якому вона грає у фільмі «Пригоди у Палм-Біч». Згодом білявка пояснює, що найкращий одяг для дому – це чоловічі шовкові піжами і тут складно не погодитися. На жаль, коли вибір доходить до домашнього образу жіночі марки роблять щось занадто комфортне або занадто красиве, але придатне лише для фото в соц мережах. На разі у чоловічому відділі знайти ту саму «золоту середину» не уявляє собою ніяких проблем. І поки ми все ще сподіваємося на кращі пропозиції від дизайнерів жіночого одягу, розглянемо однотонний шовковий варіант від Stefano Ricci, або ж піжаму прикрашену принтом від Ermenegildo Zegna. Такі речі можуть стати у пригоді не тільки для часу вдома, але і прекрасним вибором для прогулянки містом чи ланчу з подругою. У останньому випадку образ доречно завершать елегантні мюлі Eddy Daniele та мереживний бюстгальтер Dolce&Gabbana.

Світшот
Хоч сьогодні в моду повільно, але впевнено повертається гламур, більшість з нас все ж таки оберуть комфортний світшот для неквапливої прогулянки в парку, ніж відвертий блискучий топ. І це так приємно, коли таку комфортну річ можна позичити у чоловіка або ж хлопця і насолоджуватися часом разом. Однією з перших, хто почав легко міксувати оверсайз світшоти з велосипедними шортами, була Принцеса Діана. Сьогодні ж відомі дівчата, як Кендалл Дженнер, Дженніфер Лопес і Хейлі Бібер, легко міксують їх зі спортивними штанами, лосинами та джинсовими шортами, ще раз демонструючи як подібна річ, наче трошки більша за необхідний розмір, чудово пасує до жіночого гардеробу, підкреслюючи тендітність її власниці. Вибір тут великий і все залежить лише від вашого смаку. Наприклад, можна знайти з мотивуючим надписом як у Brunello Cucineli, чи з веселими картинками, якими відомий бренд Palm Angels, або ж віддати перевагу класиці - стриманому чорному кольору і логоманії як у Fendi.

Краватка
Складно уявити більш сексуальне використовування краватки, аніж у жіночих образах. «Жінки правлять світом» - ці слова вже понад десять років співає співачка Бейонсе, а її колеги по зірковому Олімпу підтримують гучну заяву визначними справами.

Що ж, беремо приклад з Ніколь Кідман, Анджеліни Джолі та Принцеси Діани і обираємо на наступне побачення жакет та штани The Row, а в якості аксесуару беремо краватку Dolce&Gabbana з чоловічого відділу. Або ж можна зустріти коханого лише у краватці, відтворивши відому сцену з фільму «Красуня». Гарантуємо, він запам’ятає такий сюрприз на все життя.

Джинсова куртка
У наступному сезоні денім стане однією з головних тенденцій, тому є сенс переглянути гардероб бойфренда на предмет об’ємної джинсової куртки. Якщо ж такої у наявності немає, то є привід зробити один подарунок на двох. Наприклад гарні моделі представлені у брендів Brunello Cucinelli та Dolce&Gabbana. Сміливо використовуйте куртку у повсякденних луках як модель Кріссі Тайген або ж експериментуйте як акторка Блейк Лайвлі. А якщо куртка вашого коханого вже трохи пошкодилась, то згадайте шкільні уроки праці та спробуйте зробити кроп-варіант як у моделі Джиджі Хадід.