Капрі: наважуємося на новий тренд

12 квітня 2024

Ми знову будемо говорити про циклічність моди. Так, один «новий» тренд, який припав до душі багатьом дизайнерам, зовсім не новий, а просто давно забутий. 

Капрі – це штани довжини три четверті, довші за шорти, але не такі довгі як класичні моделі. Вперше капрі були запроваджені у 1948 році німецькою дизайнеркою Сонею де Леннарт. У середині минулого століття, коли жінки носили спідниці або сукні, такий зручний та новомодний одяг зробив фурор. Капрі відрізнялися від чоловічих прямих штанів тим, що підкреслювали жіночі форми, але найбільш унікальним їх аспектом був поділ, який розташовувався вище щиколоток і мав невеликий бічний розріз.

Капрі швидко захопили любов аудиторії. Для своїх аутфітів їх обирали не просто модниці, а тогочасні ікони стилю. Перше, що приходить на думку при згадуванні капрі – образ Одрі Хепберн з фільму «Сабріна» (1954). Тоді стилістка Едіт Хед і дизайнер Юбер де Живанші розробили для актриси аутфіт, який став синонімом розслабленого стилю Хепберн: тотал-блек ансамбль з капрі, які нагадують сучасну модель Toteme. Іншими прихильницями цієї моделі штанів були: Мерилін Монро, яка носили капрі як у повсякденному житті, так і вдягала їх для різноманітних фотосесій; Мері Тайлер Мур, якій ми теж можемо завдячити за популярність капрі; Джекі Кеннеді, Інгрід Бергман та інші.

Таким чином Соня де Леннарт увійшла в історію, створивши штани для жінок, які з того часу стали невіддільною частиною літнього гардероба. І хоча капрі пережили невеличке забуття у 1960-1970, вони успішно повернулися на модний п’єдестал у 90-х та 00-х, коли модниці запровадили нові варіації стилізування укорочених штанів: більш молодіжні та Y2K.


У 2024 році, коли мода надихається одночасно Y2K, 50-ми та 90-ми (тобто, усіма часами, коли капрі були популярними), дизайнери просто не могли не показати цю модель у своїх нових колекціях. Сучасні трендсетерки та it-girls Белла та Джіджі Хадід, Кендал Дженнер, Емілі Сіндлев вже застилізували капрі, кожна у своєму особистому стилі. Тому так, капрі знов у тренді. Тепер вони ще більш різноманітні, ніж будь-коли. Вибір залишається лише за вами: обрати джинсові капрі Givenchy або Thierry Mugler чи яскраві спортивні Dolce&Gabbana.

Популярне у рубриці Trends