Утилітарний стиль: як носити одяг з накладними кишенями?

11 квітня 2024

Щоб бути в тренді цієї весни, необов'язково слідувати екстравагантним віянням моди – достатньо додати до свого гардеробу пару речей з накладними кишенями. Утилітарний стиль простежувався у чоловічих колекціях дизайнерів Весна-Літо 2024 – це знахідка для тих, хто хоче виглядати модно, але при цьому почуватися комфортно та зібрано. Цей стиль включає ідеї робочої уніформи, стилів сафарі, мілітарі і спортивний шик. Найтрендовішими будуть комбінезони та жилети, також притаманні стилю – сорочки та куртки з двома і більше об'ємними кишенями, актуальними залишаються шорти та штани-карго. Світові знаменитості активно носять тренд у своєму повсякденні, і не дивно, адже найважливіші особливості утилітарного стилю – це зручність в експлуатації та практичність.

Штани

Штани-карго, чи то чиноси чи джоггери, не виходять з моди вже кілька сезонів. Вибирайте широку пару карго з накладними кишенями Rhude, кольору хакі, або камуфляжні, як у американського репера та продюсера Каньє Вест, поєднуйте з футболкою і бейсболкою базових кольорів. У прохолодні дні застосовуйте багатошаровість – додавши до вбрання об'ємний светр або кардиган.

Жилет

Ще кілька років тому припущення, що звичайний робочий жилет з кишенями стане трендовою річчю, звучало б шалено — але, здається, в моді вже немає нічого неможливого. Щоб жилет виглядав по-справжньому модно, носити його варто у правильному поєднанні: з акуратними джинсами Stone Island, щоб врівноважити образ або завершити аутфіт штанами-карго з більш легкої, прозорої тканини як британский автогонщик Льюїс Гамільтон.

Костюм

Тренд на кишені поєднується з іншою тенденцією року – костюмами. І якщо минулого року дизайнери віддавали переваги м'яким трикотажним комплектам, цього року в моді костюми в стилі 80-х і 90-х, як складного, так і однотонного забарвлення. Штани і куртка з льону Peserico з накладними карманами у стилі сафарі, подібні до костюму англійського актора Вілла Поултера, завершіть образ взуттям – туфлями із застібками на пряжці або замшевими лоферами.

Шорти

А шорти, джинсові, трикотажні Brunello Cucinelli або із щільної бавовни, будуть базою повсякденного гардеробу на весну 2024 року: одягайте їх з картатими сорочками або футболкою і світшотом, як канадський поп-R&B-співак Джастін Бібер, з кросівками або шкіряними лоферами. Починати носити одяг з кишенями потрібно вже зараз — купа модних речей, з яких варто почати, шукай на Symbol.ua.

Популярне у рубриці Trends