Назад в 90-ті: обираємо занижену талію в силуетах джинсів, спідниць та суконь

29 квітня 2024

Ми вже пройшли усі стадії модного прийняття: від заперечення до стилізування речі, яку ну ніяк не очікували знов побачити у наших гардеробах. Однак, побачили. 

В 2020-х fashion-сфера почала надихатися естетикою Y2K. Перед очима зʼявилися архівні фото з червоних доріжок дів 90-х та 00-х. Крістіна Агілера, ПерісиХілтон, Кіра Найтлі, Ріанна – всіх їх об’єднувало одне. Низька посадка джинс. Перепрошуємо за цю інтригу, але ну ніяк не могли стриматись аби не почати розповідь про «страх всіх міленіалів» у такий спосіб. У пресі писали «о ні, вони повернулись». А ми намагались відтягнути момент того, щоб додавати цей предмет у наші гардероби.

Час йде і у 2024 році низька посадка стала більш звичною. Більшість зірок та інфлюенсерів обирають саме цю посадку. Всі, від Белли Хадід до Бейонсе, вже застилізували ці «усіма ненависні джинси». І, о диво, не такі вони вже й страшні! Всі тренди трансформуються під сучасність, тому зараз безмежна кількість джинс на низькій посадці може зачарувати кожну. 

Тож шляхом проб оберіть найзручнішу низьку посадку для вас. Ви любите беггі? Rohe, Citizens of Humanity, DarkPark – ваш варіант. Більш елегантні? Теж не проблема: Ann Demeulemeester, BottegaVeneta, Jacob Lee, Magda Butrym. Незвичні чи яскраві? Придивіться до Proenza Shouler, Ssheena, Twin SetActitude, Y’S Yamamoto, The Attico, Juun.J, Jil Sander, Off-White

Але не одними джинсами, як то кажуть. У 2024 році занижена посадка тільки набирає обертів. Тому пропонуємо знайти у вашій шафі ще містечко для спідниць та суконь на низькій посадці. Вони допоможуть розбавити гардероб та додати більше витонченості й жіночності у стиль. 

До того ж стилізувати їх – одна насолода. Сукні – це взагалі вже самодостатній елемент, що може з легкістю зекономити ваш час. Гарні варіанти: Michael Kors, CharoRuiz, Victoria BeckhamMarc Le Bihan, MaterielSolotre, Proenza Shouler, The Attico тощо.

А якщо весна надихнула вас сьогодні на те, щоб одягти спідницю, то пропонуємо надихнулися стилістичними порадами від улюблених інфлюенсерів. Емілі Сіндлев обирає легкі спідниці на низькій посадці для пляжного вікенду, а більш строгу модель, яку можна замінити Max MaraSportmax, стилізує у Preppy стилі з сорочкою та краваткою. Норвезька блоггерка Янка Полліані теж обирає Preppy та поєднує синю мідіспідницю у стилі Brunello Cucinelli з строкатим лонгслівом та бордовим пальто. Софія Коельйо одягає джинсову спідницю на низькій посадці, а-ля Dolce&Gabbana, в поєднанні з сорочкою та чоботами на відомому фестивалі Коачелла. Тим часом Луна Ізабелла обирає мініспідницю у трендовий леопардовий принт, яку теж можна знайти у Dolce&Gabbana чи Michael Kors, доповнивши її чорним верхом та мінімалістичними босоніжками, щоб смакувати матчу в улюблених кафе Барселони. 

Експериментуйте та не бійтесь повернення старих трендів. Вони мають потенціал стати родзинкою вашого образу. 

Популярне у рубриці Trends