Топ-5 трендів для чоловіків на літо

18 квітня 2024

Чоловіча мода міцно увійшла до фешн-індустрії. У новому сезоні увага зосереджена на сміливих кольорах та неординарних фактурах, конічній талії, формальних шортах, жилетах та перфорації. Пропонуємо разом з Symbol magazine детальніше розглянути головні тренди в чоловічій моді на весняно-літній сезон 2024 року, щоб ви знали – які речі будуть в моді, як їх носити та у яких брендах шукати.

Шорти

Оскільки межі між повсякденним та формальним одягом продовжують розмиватися, весняно-літній сезон 2024 року вітає тенденцію формальних шортів, пропонуючи нетипове поеднання елегантності з неквапливим комфортом. Трендові шорти шиють із костюмної тканини, шкіри та твіду. Варіанти від Valentino, Loro Piana, ISAIA поєднують із класичними сорочками, жилетами та футболками, светрами та кардиганами, об'ємними куртками із зістареної шкіри. Обов'язковим доповненням до шортів вважаються туфлі та високі шкарпетки.

Яскраві кольори

Влітку спостерігатимемо моду на яскраві відтінки: червоний, рожевий, зелений, жовтий, синій, помаранчевий, а також кислотні кольори будуть в топі. Можна створювати як монохромні образи, так і робити лише яскраві акценти. Речі насичених кольорів можна знайти у таких відомих брендів, як Givenchy, Off-White та Palm Angels.

Однак з неоном будьте обережнішими – він дуже привертає до себе увагу. Тому краще  продумати та мінімізувати неоновий колір у чоловічих аутфітах.

Перфорація 

В’язані гачком елементи, плетіння, що нагадує сітку, перфорація та декоративні вирізи – такі візуальні ефекти особливо приглянулися дизайнерам у весняно-літньому сезоні. Якийсь час британський дизайнер Симона Роча робила в'язання гачком невід'ємною частиною свого однойменного бренду, але тепер “дихаючі речі” скрізь.  Brunello Cucinelli пропонує зручну пару замшевих кед, Stefano Ricci шкіряну куртку з перфорацією, в той час, як трикотажна футболка Canali – найкраща для пляжного дня або у справах мегаполісом.

Жилети

Переглянувши фотозвіти з показів, зроблено висновок: всюди жилети різних форм та розмірів. Ось цікаві варіанти зі свіжих колекцій: в'язаний жилет у Peserico; жилет із величезними накладними карманами Maison Margiela; із принтом абстракція у Stone Island. Одягати жилет можна на голе тіло або поверх сорочки, піджака та пальта. Вони добре виглядають із вільними брюками на підтяжках, штанами карго, короткими шортами та об'ємними джинсами. 

Джинсова тканина

Джинсова тканина повертається до чоловічого гардеробу. Найактуальніші тенденції: монохромний джинсовий образ, необроблений денім, присутність несподіваного декору (принтів, вишивки, написів). Сміливі ідеї: широкі джинси з підворіттям та ефектними нашивками Off-White; куртка з вишивкою Casablanca; джинсова сорочка Valentino

Адаптуйте речі з деніму так, щоб вони відповідали особистому стилю. Поєднуйте класичні або вибілені джинси з футболкою або надайте особливість, доповнивши образ трендовим жилетом.

Популярне у рубриці Trends